úterý 2. února 2010

And Oscar goes to...

Nominace na filmové Oscary již známe, co ale neznáme jsou letošní nominace kočičího Oscara, kocoura zlověstných to schopností. Považte:

V jednom pečovatelském domově v Providence (USA) žije značně asociální kocour Oscar, který se tam přijde pomazlit jen s tím, kdo během několika hodin zemře. Údajně se to událo už v asi padesáti případech, a to je kocourovi teprve pět roků! Dr. David Dosa z Brownovy univerzity tvrdí, že pětileté záznamy jasně ukazují kocourovu schopnost odhadnout, kdo brzy zemře. Ačkoliv jinak lidskou společnost příliš nevyhledává, tak moment, kdy člověk zemře, dokáže odhadnout až s překvapivou přesností.
Kocour vejde do pokoje pacienta (v pečovatelském domově většinou žijí senioři trpící různými chorobami stáří), skočí k němu a nechá se hladit. Pokud jsou dveře do pokoje zavřené, škrábe na ně tak dlouho, dokud ho ošetřovatelé nevpustí dovnitř. Pacient pak zpravidla zhruba do deseti hodin zemře. Samotné pečovatele svou zvláštní schopností Oscar již mnohokrát udivil. Ošetřovatelé dokonce uskutečnili pokus posadit kocoura k pacientovi, o kterém se domnívali, že brzy zemře. Kocour však seskočil a odešel do vedlejšího pokoje. Ukázalo se, že jeho kočičí úsudek byl správný, pacient, za kterým přišel, zemřel za několik hodin. Ten, kterého mu vybrali pečovatelé, žil ještě dva dny.

Pokud vám přeběhne černá kočka přes cestu, můžete být klidní, protože je to úplná zívačka proti tomu, když se s váma přijde pomazlit Oscar...

3 komentáře:

  1. Já teda nevím, ale já bydlet v tom domově, zařídím, aby se Oskar nepomazlil už vůbec s nikým...

    OdpovědětVymazat
  2. "Ten, kterého mu vybrali pečovatelé, žil ještě dva dny" Tak to jo :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, taky me to pobavilo, je videt, ze se s tim vubec neserou :-)

    OdpovědětVymazat