pátek 30. dubna 2010

Z moci úřední

Britové nejsou jen skvělí vědci, výzkumníci a vynalézači inovativních postupů, předmětů a dalších velmi užitečných věcí. Jak se ukázalo, excelují i na poli soudním. Jsou čestní, spravedliví a s ničím se nepářou. Kupříkladu, když někdo prohraje 54x za sebou, nebojí se mu na férovku říct "Jsi opravdu největší břídil na světě."
Škoda, že potřebu obrátit se na britský soud nepocítil i Michal David alias nejlepší z nejlepších.
Pro případ, že by se někomu nechtělo shlédnout tuto velmi kvalitní a nepochybně i velmi přínosnou reportáž, vypíchněme z toho nejpodstatnější momenty:
moment zneuznání: "My, narozdíl od jiných si nemůžeme dovolit projekt, který oslavuje Michala Davida."
moment rozhořčení: "To je sssstraššššnýý. Taková vyskákaná herečka jako ty a bude tady hrát pouhou uklízečku!"
moment uvedení na pravou míru: "Nene, on mě jenom doprovází, protože tady byly chlebíčky a on má strašně rád chlebíčky."
moment závisti: "Kluci, vy to do sebe cpete jako Schwarzenegger."
moment upřímnosti: "Pane režisére, tady jste takový hezký počin měl na té Bradwayi, to jste dělal Adéla ještě nevečeřela, a teď si tak nějak s prominutím zkurvíte pověst. Možná."
moment intelektuální: "Mě s akademickým vzděláním nemůžete podezírat, že bych adoroval Michala Davida."
moment zvláštní (proneseno režisérem muzikálu o Michalu Davidovi): "Já konečně doufám, že těm masám podporujícím tu popovou ikonu konečně dojde, že je potřeba to zabít! Že je potřeba to zašlapat do země!"
moment optimismu: "Píše se rok 2060, typický člověk jak jsme ho znali dřív už neexistuje. ALE všude zní hudba Michala Davida."
moment skromnosti: "No já si myslím, že jak se dneska poslouchaj Mozarti a Beethovenové a Bachové a Mendelové, tak se budou poslouchat Davidové, Bartákové a tak dále a tak dále..... No si uvědomte, že v tý době, to co psali ti Mozarti a tydlecti, tak to byla taky tehdy pop music, že jo. Vážná hudba je z toho až dneska, po těch letech. Dřív když to psali, tak to byla normální popina."
moment závěrečný (možno též nazvat jako Happy birthday moment): "Tak Michale, já tipuju 60. Ale teda to né že bys tak blbě vypadal, ale že jsi tady tak dlouho!"

Až je mi skoro líto, že v roce 2060 budu tuhá.

Žádné komentáře:

Okomentovat