neděle 2. května 2010

Děti, neberte drogy. Drogy jsou fuj!

Na nejvěrohodnějším zpravodajském serveru iDnes se i dnes objevila jedna znepokojující výhružná zpráva "Nová droga Mňau-mňau dobývá Česko"
Článek pojednává o tom, jak drogy našeho mládí už nejsou in. Teď frčí mefedron, laickou i odbornou veřejností výhružně nazývaný Mňau-mňau. Jedná se ohavnou ohavnou škodlivou věc, která u nás vůbec není zakázaná a objednat se dá na zahraničních webech. K hrůzným účinkům této drogy patří euforické stavy, ovšem bez halucinací, pocity otevřenosti, hovornosti, a také snížená chuť k jídlu. Pokud ani výčet těchto dramat vás neodradil od konzumace vězte, že účinek drogy trvá asi 3 - 4 hodiny a kocovina po ní je prý mírná. "Odborníci zaznamenali i zmínky o nepříjemných vedlejších efektech - bolesti hlavy, nepřirozené bušení srdce, nevolnost, dehydratace, paranoia a chladnutí a modrání prstů. Podle expertů je zřejmé, že vzhledem k účinkům popisovaným uživateli, mefedron výrazně zatěžuje srdce, vystavuje člověka nepřirozeným stavům a jeho konzumaci v žádném případě nelze označit jako bezpečnou. Hlavně by se neměl kombinovat s jinými drogami."
Článku lze vytknout opravdu máloco. Snad jen oslavných ód od uživatelů mohlo být více a taky chybí odkazy na ty zahraniční weby...
A na závěr článku varování výhružné jako vztyčený prst: "Faktem je, že se zatím nepodařilo přesvědčivě prokázat, že Mňau-mňau má sám o sobě smrtelné účinky."
Akorát ten vztyčený prst je zřejmě prostředník.

3 komentáře: